Η yoga είναι μια αρχαία φιλοσοφία για τη ζωή όπως επίσης και ένα σύστημα εξάσκησης που ενθαρρύνει και ενδυναμώνει την ένωση του σώματος, του νου και του πνεύματος. Ο απώτερος σκοπός της άσκησης yoga είναι να επιτύχουμε μια κατάσταση ισορροπίας και αρμονίας μεταξύ σώματος και νου, η οποία κατάσταση θα μας οδηγήσει στην ένωση με τον Πραγματικό Εαυτό μας.

Αρχικά τα οφέλη της yoga στο πνεύμα και στη ψυχική μας υγεία προωθεί τη θετική εικόνα του σώματος και την αυτοεκτίμηση, αυξάνει τη συγκέντρωσή μας και τη λειτουργία της μνήμης μας καθώς επίσης καταπολεμά το άγχος και συμβάλλει στον έλεγχο του βάρους μας. Βελτιώνει την ευλυγισία και ισορροπία του σώματος χτίζοντας μυϊκή δύναμη και ακόμη βοηθά στην ποιότητα του ύπνου το καρδιαγγειακό και νευρικού μας σύστημα.

Ανάλογα με την κατηγορία yoga που θα ακολουθήσετε υπάρχει και η ποικιλία εξοπλισμού που μπορεί να ενισχύσει την άσκηση όπως είναι για παράδειγμα στρώματα γυμναστικής και τουβλάκια ισορροπίας, σχοινάκια, λάστιχα εκγύμνασης όλων των μυϊκών ομάδων, μπάλες εξάσκησης ή ενδυνάμωσης και μπάρες που θα διευκολύνουν την προπόνησή σας με αποτελεσματικότητα.