Σε ένα διάδρομο  για το σπίτι μας όλοι αγαπήσαμε να δίνουμε ποιότητα στην καθημερνή μας προπόνηση.

Έχοντας στην κατοχή μας ένα τέτοιο όργανο γυμναστικής ενδέχεται κάποια στιγμή όπως είναι φυσικό να παρουσιάσει κάποια προβλήματα που μπορεί να μας ανησυχήσουν.

Για παράδειγμα είναι πιθανό ο διάδρομος να κάνει θόρυβο ή να κολλάει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Αρχικά βασική προϋπόθεση σε ένα διάδρομο γυμναστικής αποτελεί η συντήρηση του ανά χρονικά διαστήματα που ορίζει ο κατασκευαστής.

Πριν εκτελέσετε οποιαδήποτε συντήρηση στο διάδρομό σας, να αποσυνδέετε πάντα το καλώδιο παροχής ρεύματος.

Ο τακτικός καθαρισμός του θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του αλλά κυρίως ένα από τα σημαντικότερα που πρέπει να χρησιμοποιείστε για συντήρηση και λύση των προβλημάτων είναι ένα λιπαντικό διαδρόμου.

Ο κινούμενος ιμάντας έχει λιπανθεί στο εργοστάσιο.

Ωστόσο, συνιστάται περιοδικός λιπαντικός έλεγχος του ιμάντα  για να εξασφαλισθεί η βέλτιστη απόδοσή του.

Κάθε 3 μήνες ή 10 ώρες λειτουργίας, σηκώστε τις άκρες του κινούμενου ιμάντα και νιώστε το πάνω μέρος της πλατφόρμας όσο μέσα φτάνει το χέρι σας.

Εάν νιώσετε ίχνη σιλικόνης, δεν χρειάζεται λίπανση. Εάν νιώσετε στεγνή την επιφάνεια τότε πρέπει να λιπανθεί. Επομένως χρησιμοποιείστε το ειδικό σπρέι σιλικόνης για διαδρόμους ενώ σηκώνετε την πλευρά του κινούμενου ιμάντα μεταξύ του ιμάντα και της πλατφόρμας περίπου 5cm από το μπροστινό τμήμα του διαδρόμου. Απλώστε το σπρέι σιλικόνης στην πλατφόρμα, κινούμενοι από μπρος προς τα πίσω.

Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά του ιμάντα.

Ψεκάστε για περίπου 3-4 δευτερόλεπτα σε κάθε πλευρά.

Αφήστε τη σιλικόνη  να «επιδράσει» για ένα λεπτό πριν χρησιμοποιήσετε τον διάδρομο και ακόμη να προσέχετε να μην υπέρ-λιπαίνετε την κινούμενη πλατφόρμα σκουπίζοντας το περισσευούμενο λιπαντικό με καθαρή πετσέτα.