Η γυμναστική στο σπίτι έχει γίνει πέρα από μια τάση των ημερών και μια πολύ σημαντική ανάγκη για τον καθένα μας. Και αυτό γιατί η καθιστική ζωή της σύγχρονης καθημερινότητας σε συνδυασμό με το lockdown που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο μας έχει κυριολεκτικά κλείσει στα σπίτια μας. Η ανάγκη για άσκηση είναι συνεχώς αυξημένη  και ο κόσμος αναζητάει στο internet τρόπους και προγράμματα άσκησης στο σπίτι.

Μια πολύ καλή επένδυση που μπορείτε να κάνετε για να αθλείστε κάθε στιγμή της ημέρας είναι η αγορά ενός στατικού ποδήλατου γυμναστικής. Πρόκειται για ένα αρκετά οικείο όργανο που αφενός αυξάνει την καρδιαγγειακή υγεία και αφετέρου είναι πολύ εύκολο στην χρήση του.

 Ένα ποδήλατο γυμναστικής μπορεί πέρα από την αερόβια άσκηση, να χαρίσει ενδυνάμωση τους μύες των ποδιών και των γλουτών και λειτουργεί δραστικά στο να καίει το λίπος της κοιλιάς. Ακόμη, ένα καλό ποδήλατο θα σας χαρίσει μια σωστή στάση σώματος και ισορροπία στην σπονδυλική στήλη.

Η δημοτικότητα των ποδηλάτων γυμναστικής έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Τα νέα μοντέλα στατικού ποδηλάτου είναι αρκετά εξελιγμένα και διαθέτουν αρκετά προγράμματα που διαχειρίζονται και αλλάζουν το ρυθμό άσκησης, μετράνε τις θερμίδες που καίτε και μετράνε τον καρδιακό ρυθμό. Μάλιστα, ορισμένα ποδήλατα γυμναστικής μπορούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο καταμετρώντας και συγκρίνοντας τα δεδομένα άσκησης.

Πάμε να δούμε τώρα αναλυτικότερα τα θετικά που θα αποκτήσετε επιλέγοντας ένα στατικό ποδήλατο γυμναστικής:

  • ·        Τα ποδήλατα γυμναστικής απαιτούν πολύ λίγη συντήρηση, αρκεί να διατηρείτε την αλυσίδα τους καθαρή και λαδωμένη.
  • ·        Η βασική άσκηση, δηλαδή το να κάνετε απλώς πετάλι είναι η πιο εύκολη άσκηση που θα μπορούσατε να κάνετε. Αποτελεί μια εξαιρετικά απλή άσκηση, και δεν χωράνε λάθος χειρισμοί ή λάθος ασκήσεις σε αυτό!
  • ·        Μπορείτε να αθληθείτε ενώ ταυτόχρονα βλέπετε μια σειρά, ακούτε δυνατά την αγαπημένη σας μουσική, παίρνοντας σωστές ανάσες και νιώθοντας δυναμικά. Έτσι θα κάψετε τις περιττές θερμίδες και το λίπος της κοιλιάς, ενώ θα αποκτήσετε γυμνασμένους μύες.
  • ·        Θα αποτελέσουν τον Νο1 σύμμαχό σας στην αύξηση της σωματικής σας αντοχής, και θα το καταλάβετε μετά από μόλις λίγες μόνο προπονήσεις.
  • ·        Επιδρούν θετικά στην ψυχολογία σας αφού όταν θα ασκείστε θα εκκρίνονται ορμόνες, υπεύθυνες για την αύξηση της καλής διάθεσης και της θετικής ψυχολογίας.
  • ·        Η τοποθέτηση ενός ποδήλατου στο χώρο του σπιτιού δεν πιάνει ιδιαίτερα μεγάλο χώρο. Βρείτε εκείνη την γωνιά που θέλετε να το τοποθετήσετε και θα δείτε ότι πιάνει μικρό χώρο σε σχέση με αυτά που θα σας προσφέρει.