Αν απολαμβάνεις να ασκείσαι στο  ελλειπτικό μηχάνημα όταν είσαι στο γυμναστήριο, τότε σίγουρα μπορείς να το κάνεις και στο σπίτι σου παρέα με τα ακουστικά σου και την αγαπημένη σου μουσική.

Εκτόξευσε την ενέργειά σου στο ελλειπτικό μηχάνημα και προπονήσου σε σταθερή βάση εβδομαδιαίως και τα αποτελέσματα που θα δεις σίγουρα θα αξίζουν τις τόσες ώρες που έκανες «πετάλι». Το ελλειπτικό μηχάνημα αναμφισβήτητα θα σε βοηθήσει στην καύση λίπους καθώς με το ελλειπτικό μπορεί να κάψετε από 270 έως 400 θερμίδες σε μισή ώρα, αναλόγως φυσικά με το βάρος και με την ένταση της άσκησης.

 

Αναρωτιέσαι πόση ώρα πρέπει να κάνεις ελλειπτικό;

Φυσικά δεν υπάρχει σωστή απάντηση αφού η διάρκεια της άσκησης εξαρτάται από τη φύση της ίδιας της άσκησης και τη δυσκολία της, την ένταση αλλά και τα χαρακτηριστικά του σώματoς. Ενδεικτικά, θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πως μισή ώρα άσκησης στο ελλειπτικό μηχάνημα είναι αρκετή, ειδικά αν υπάρχει ένταση, μεγαλύτερη κλίση από την κανονική ή ακόμα και ταχύτητα. Ωστόσο, τα αποτελέσματα από άτομο σε άτομο είναι διαφορετικά καθώς σημαντικό ρόλο παίζει το πόσο συχνά ασκείται το άτομο, το βάρος αλλά και ο ρυθμός του μεταβολισμού.

 

Πρέπει η άσκηση στο ελλειπτικό να συνδυάζεται με καλή και σωστή διατροφή;

Αν θέλεις να χάσεις βάρος, μόνο η προπόνηση στο ελλειπτικό δεν αρκεί. Το θερμιδικό έλλειμμα, δηλαδή να ελαττώσεις την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων είναι αρκετά σημαντικό και σημείο – κλειδί, όπως πολλοί το χαρακτηρίζουν. Φυσικά, μπορείς να ασκείσαι όσες φορές τη βδομάδα το επιθυμείς αλλά με τη σωστή διατροφή, τα αποτελέσματα θα είναι ολοφάνερα. Το άπαχο κρέας, τα γαλακτοκομικά σε χαμηλής περιεκτικότητας λιπαρά καθώς και η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μία καλή αρχή για μία σωστή διατροφή.

 

Πως θα ασκηθώ καλύτερα στο ελλειπτικό;

Το ελλειπτικό μπορεί να γυμνάσει διάφορα σημεία του σώματος, αρκεί να επιλέξεις την κατάλληλη άσκηση πάνω στο ελλειπτικό. Συγκεκριμένα, μπορείς να επιλέξεις ένα από τα υπάρχοντα προγράμματα του ελλειπτικού, βάζοντας τα απαραίτητα στοιχεία όπως την ηλικία, το φύλο και το βάρος με στόχο την καλύτερη καταμέτρηση θερμίδων κατά τη διάρκεια της άσκησης. Σημαντικό είναι να μην ξεχνάς να έχεις και τα χέρια εν κινήσει, ακολουθώντας τον ρυθμό των ποδιών.

 

Το ελλειπτικό μηχάνημα έχει πολλά οφέλη για το σώμα μας ενώ συγχρόνως με το ελλειπτικό μπορούν να πραγματοποιηθούν διαφόρων ειδών ασκήσεις όπως πχ ανάποδος βηματισμός. Το όφελος στις αρθρώσεις καθώς και η καλύτερη στάση του σώματος ενισχύονται από την άσκηση με ελλειπτικό όπως και η τόνωση πολλών σημείων του σώματος. Ξεκίνησε άμεσα την προπόνηση με το ελλειπτικό στο σπίτι συνδυάζοντας τόσο την αερόβια γυμναστική όσο και την ενδυνάμωση των μυών.