Όλοι μας κατά καιρούς έχουμε την ανάγκη να αθληθούμε και να ξεσκουριάσουμε, αλλά πολλές φορές δεν θέλουμε να εγκαταλείψουμε την αγαπημένη μας γωνιά του σπιτιού. Το ξέρουμε ότι και εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο έχεις βρεθεί ή βρίσκεσαι σε αντίστοιχη κατάσταση ειδικά έχοντας συνηθίσει το να κάθεσαι σπίτι λόγω της καραντίνας που βιώνουμε. Όμως, όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Αρκεί να κάνεις μια αρχή παίρνοντάς το απόφαση να εντάξεις την άσκηση στην καθημερινότητά σου, ακόμα και από την άνεση του σπιτιού σου. Συνήθως η αρχή γίνεται με την αναζήτηση πληροφοριών οι οποίες θα σου δώσουν παραπάνω κίνητρο να συνεχίσεις, και μπορεί το συγκεκριμένο άρθρο να αποτελέσει το κίνητρό σου. Ακολούθησε λοιπόν τα παρακάτω βήματα και σίγουρα σε λίγους μήνες από τώρα θα έχεις αποκτήσει το σώμα που επιθυμείς, καταφέρνοντας να ξεπεράσεις τις αμφιβολίες σου για το να ξεκινήσεις γυμναστική.

1.      Βάλε πρόγραμμα

Μην λειτουργείς χύμα, βάλε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και όρισε τις μέρες και τις ώρες που σε βολεύουν να γυμναστείς. Σκέψου ποιες ώρες της ημέρας είσαι σπίτι σου, και πόσο χρόνο θα ήσουν διατεθειμένος να αφιερώσεις στην γυμναστική σου. Μην ξεχνάς ότι η γυμναστική στο σπίτι έχει τα καλά αλλά και τα κακά της. Ένα καλό είναι ότι δεν χάνεις έξτρα χρόνο, ειδικά αν είσαι πολυάσχολος, στο να πηγαινοέρχεσαι μέχρι το γυμναστήριο και κυρίως έχεις την δική σου άνεση. Όμως κρύβει και την παγίδα της υπερβολικής άνεσης… με άλλα λόγια να υπερχαλαρώσεις και να μην ασχοληθείς με τη γυμναστική που είχες ορίσει να κάνεις, αλλά να καταλήξεις να βλέπεις τηλεόραση τρώγοντας burger!

2.      Αγόρασε ένα πολυόργανο γυμναστικής

Πρόκειται για μια επένδυση που δεν θα σε αποζημιώσει εφόσον πάρεις την απόφαση να ασκείσαι συστηματικά στο σαλόνι σου. Τα πολυόργανα για το σπίτι σου προσφέρουν μεγάλη ποικιλία ασκήσεων και προσφέρουν σφαιρικά αποτελέσματα σε όλο το σώμα. Έτσι θα μπορείς να ενδυναμώσεις όλο σου το σώμα, με ένα μόνο όργανο. Αναζήτησε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα ασκήσεων με πολυόργανο, ώστε να έχεις σύστημα στον τρόπο που γυμνάζεις τις μυϊκές σου ομάδες, για καλύτερα αποτελέσματα. Μην αδικήσεις καμία ομάδα εφόσον έχεις την δυνατότητα να τις γυμνάσεις όλες χάρη στο πολυόργανο. Αυτός άλλωστε είναι και ο ρόλος του!

3.      Ξεκουράσου και αποφορτίσου

Είναι πολύ σημαντικό να αποφορτίσεις τον εαυτό σου μετά από μια σκληρή προπόνηση. Μην σε πιέζεις παραπάνω απ’ όσο πρέπει, αξίζεις και εσύ λίγη ξεκούραση. Χαλάρωσε, φάε ένα ισορροπημένο γεύμα και κάνε ένα ζεστό μπάνιο για να χαλαρώσεις το σώμα σου. Σίγουρα ο ύπνος σου θα βελτιωθεί, και θα ευχαριστείς που έβαλες την άσκηση στην ζωή σου.