Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ερασιτέχνες ή επαγγελματίες απολαμβάνουν ένα παιχνίδι  πινκγ πονγκ καθώς είναι διασκεδαστικό, γρήγορο και με πάθος ενώ παράλληλα μπορεί να γυμνάσει τόσο τους μύες σου όσο και το μυαλό.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση ή αλλιώς πινγκ πονγκ χαρακτηρίζεται ως ένα άθλημα με ένταση και σήμερα αποτελεί πλέον ολυμπιακό άθλημα. Μπορεί το πινγκ πονγκ να χαρακτηρίζεται δικαίως ως ένα παιχνίδι στρατηγικής αλλά σίγουρα βοηθά και τη σωματική κατάσταση του αθλητή.

Αναζητώντας καλύτερα τα μυστικά του πινγκ πονγκ, μπορεί κανείς να ανακαλύψει τα πολλαπλά οφέλη που χαρίζει το πινγκ πονγκ στον οργανισμό. Πιο συγκεκριμένα, το πινγκ πονγκ:

  •       Βελτιώνει τα αντανακλαστικά
  •       Αυξάνει τη συγκέντρωση και την εγρήγορση
  •        Αναπτύσσει τη συνεργασία μεταξύ του χεριού και των ματιών καθώς και τον συγχρονισμό τους
  •        Συνεισφέρει στην απώλεια βάρους αναπτύσσοντας καρδιακούς και αναπνευστικούς ρυθμούς


Κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πινγκ πονκγ, είναι σημαντικό να βρει κανείς το δικό του στυλ παιχνιδιού καθώς και ρυθμούς και να χαράξει τη δικιά του στρατηγική για κάθε αντίπαλο. Το μυστικό ωστόσο για την κατάκτηση της κρύβεται στην καλή ψυχολογία και στην επιθετική αρχή του παιχνιδιού, ακολουθώντας φυσικά τους κανόνες του παιχνιδιού και τις τεχνικές του πινκγ πονγκ, στις οποίες έχει προπονηθεί ο παίκτης. Το να παραμένεις κοντά στο σκορ του αντιπάλου, αποτελεί μία από τις καλύτερες στρατηγικές καθώς έτσι αυξάνεται η πίεση του και τα πράγματα δυσκολεύουν για εκείνον.

Το πινγκ πονγκ χαρακτηρίζεται ως ένα άθλημα του εγκεφάλου, στο οποίο οι παίκτες πρέπει να λαμβάνουν αποφάσεις σε δέκατα του δευτερολέπτου και να χαράσσουν την άμυνα και την επίθεση με ταχύτατους ρυθμούς. Για να φτάσεις όμως στην κορυφή του πινγκ πονγκ δε χρειάζεται τίποτα παραπάνω από πολύωρες προπονήσεις, πάθος και αφοσίωση. Ας μην ξεχνάμε εξάλλου, πως οι μεγαλύτεροι παίκτες πινκγ πονκγ ξεκίνησαν παίζοντας απλά πινκγ πονγκ στο υπόγειο του σπιτιού τους με φίλους.

Αν λοιπόν το σκέφτεσαι ακόμα, τότε ήρθε η ώρα να δημιουργήσεις το δικό σου χώρο και να κάνεις την κατάλληλη επιλογή για το τραπέζι πινγκ πονγκ που επιθυμείς. Επίλεξε τις κατάλληλες διαστάσεις για το τραπέζι πινγκ πονγκ ώστε να ταιριάζει τέλεια στο χώρο σου και ξεκίνα την προπόνηση. Δε θα χρειαστείς τίποτα παραπάνω από ένα μπαλάκι καθώς και ρακέτες πινγκ πονγκ.

Αυτή ίσως είναι δική σου αρχή για τα μαθήματα πινγκ πονγκ ώστε να εξασκήσεις τόσο το σώμα σου όσο και τις στρατηγικές σου ικανότητες. Ξεκίνησε το δικό σου παιχνίδι με πάθος και ένταση και είσαι ένα βήμα πιο κοντά στη νίκη!