Οι πολλές ώρες εργασίας την εβδομάδα μπροστά στον υπολογιστή μας κάνουν πολλές φορές να στεκόμαστε λάθος με αποτέλεσμα να σκύβουμε προς τα εμπρός, να καμπουριάζουμε ή ακόμα και να νιώθουμε πόνο στην πλάτη ή τον αυχένα στο τέλος της ημέρας.

Η καθιστική στάση ή αντιθέτως η ορθοστασία μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρές συνέπειες τόσο στην σπονδυλική στήλη όσο και στους μύες. Η συνεχής καθιστική στάση με σταυρωμένα πόδια, η πίεση στον αυχένα λόγω κακής θέσης της οθόνης του υπολογιστή σε συνδυασμό με την ανισοβαρή κατανομή του σωματικού βάρους μπορούν να προκαλέσουν χρόνιους πόνους, μυοσκελετικές ασθένειες καθώς και ανωμαλίες στη σπονδυλική στήλη.

 

Γυμναστική

Αναμφισβήτητα, η γυμναστική μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποκτήσει κανείς μία πιο σωστή στάση του σώματος, μειώνοντας τους πόνους στην περιοχή της πλάτης αλλά και τις πιθανότητες για την εμφάνιση ασθενειών που αφορούν την σπονδυλική στήλη όπως διαφόρων ειδών ανωμαλίες. Με τις πιο απλές ασκήσεις stretching για την τόνωση των ώμων, της πλάτης και της μέσης, η κακή όψη του σώματος μπορεί να βελτιωθεί αφιερώνοντας μόνο μισή ώρα την ημέρα. Οι αρκετές επαναλήψεις των ασκήσεων καθώς και η εβδομαδιαία άσκηση σίγουρα θα ανακουφίσουν τον πόνο και σταδιακά θα συμβάλουν στην σωστότερη στάση του σώματος.

 

Θεραπευτικό μασάζ

Η βελτίωση της στάσης του σώματος δεν ενισχύεται μόνο από τη γυμναστική. Σε συνδυασμό με ένα θεραπευτικό μασάζ, είναι δεδομένο πως άμεσα θα ανακουφιστείτε και θα νιώσετε πιο ξεκούραστοι. Ωστόσο, εκτός από την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό ιατρό ή φυσικοθεραπευτή, στο εμπόριο θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε κρεβάτια για μασάζ, τα οποία είναι κατάλληλα για οικιακή χρήση. Ξύλινα κρεβάτι μασάζ ή ακόμα κρεβάτια μασάζ αλουμινίου αποτελούν τις δύο καλύτερες επιλογές καθώς η κατασκευή τους είναι στιβαρή και προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση και ξεκούραση. Υπάρχουν επίσης και φορητά κρεβάτια massage, τα οποία είναι κατάλληλα για εύκολη μετακίνηση καθώς διπλώνονται σε στυλ βαλίτσας.

 

Για να εξασφαλίσετε την καλύτερη στάση του σώματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ξεκινήστε το stretching και τις ενδυναμωτικές ασκήσεις για την περιοχή της πλάτης. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας ανακουφίσει και η όψη του σώματός σας θα δείχνει άμεσα πιο ευθυτενής. Σε συνδυασμό με το θεραπευτικό μασάζ, οι πόνοι της πλάτης θα μειωθούν αισθητά και πιθανόν μυοσκελετικές ασθένειες θα βελτιωθούν.