Ομολογουμένως τα cardio μηχανήματα γυμναστικής είναι πολλά και όλα τους προσφέρουν μια καλύτερη φυσική κατάσταση, αερόβια αντοχή και καρδιακή ενδυνάμωση. Ποιο είναι όμως στα αλήθεια το καλύτερο μηχάνημα για εσένα; Σήμερα θα μιλήσουμε για το αγαπημένο όλων μας στατικό ποδήλατο γυμναστικής.

Πρόκειται για μια διάσημη επιλογή που προτιμάνε τόσο οι θαμώνες των γυμναστηρίων για να ξεκινήσουν ή να τελειώσουν την προπόνησή τους. Εξίσου όμως αποτελεί και μια σημαντική επιλογή όσων σκέφτονται να μετατρέψουν ένα μέρος του σπιτιού τους σε μια γωνιά γυμναστικής, αφού είναι ένα βολικό όργανο που μπορεί να προσφέρει άσκηση, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνεις και τον προσωπικό σου χώρο. Το στατικό ποδήλατο αναδιπλούμενο είναι η καλύτερη επιλογή που μπορεί κανείς να κάνει για να τοποθετηθεί σε ένα σύγχρονο διαμέρισμα. Και αυτό γιατί μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα τις ώρες που δεν χρησιμοποιείται, χωρίς να πιάνει χώρο και να νιώθετε ότι είναι «μέσα στη μέση».

Πέρα όμως από την πρακτική τους χρήση, θα αναρωτιέστε αν το στατικό ποδήλατο γυμναστικής προσφέρει οφέλη στην υγεία μας. Η απάντηση είναι φυσικά και προσφέρει! Ένα ποδήλατο γυμναστικής είναι ικανό να μας βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Πιο συγκεκριμένα ένας μέσος άνθρωπος μπορεί με μια μέτρια προπόνηση 30 λεπτών σε ένα στατικό ποδήλατο να κάψει περίπου 260 θερμίδες, αγγίζοντας σημαντικό μέρος του στόχου του.

Μερικά λόγια τις θερμίδες: Οι θερμίδες είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητες για την γενικότερη λειτουργία του σώματός μας. Όλες οι δραστηριότητες που εκτελεί ένας άνθρωπος καθημερινά υποστηρίζονται από τις θερμίδες. Έτσι κάθε φορά που τρέχουμε, πηδάμε, ακόμα και όταν αναπνέουμε – αυτό σχετίζεται άμεσα με την καύση θερμίδων. Ο κάθε άνθρωπος χρησιμοποιεί ορισμένο αριθμό θερμίδων που καίει σε καθημερινή βάση, αναλόγως διαφόρων παραγόντων όπως είναι η ηλικία ή το φύλο. Όταν μιλάμε για θερμίδες συντήρησης, αναφερόμαστε στον αριθμό των θερμίδων που πρέπει να καταναλώνετε για να έχετε μια σωστά δομημένη καθημερινή ζωή διατηρώντας το ίδιο βάρος.

Όταν λοιπόν αναφερόμαστε στην απώλεια βάρους, τότε απαιτείται το θερμιδικό έλλειμα. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που χρειάζεται το σώμα σας. Ένας τρόπος δημιουργίας του θερμιδικού ελλείματος, εννοείται, πώς είναι η άσκηση. Η άσκηση καίει θερμίδες, οπότε όταν ασκούμαστε, συμβάλλουμε στο να δημιουργήσουμε το απαραίτητο θερμιδικό έλλειμα για να χάσουμε βάρος. Με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι ένα στατικό ποδήλατο θα βοηθήσει τόσο στο να δημιουργήσετε το θερμιδικό έλλειμα απαραίτητο για την απώλεια βάρους, ενώ ταυτόχρονα θα ενδυναμώσετε την καρδιοαναπνευστική σας αντοχή.

Τι λέτε; Ξεκινάμε γυμναστική;