Αν είστε θαυμαστής του ελλειπτικού μηχανήματος, σας έχουμε πολλούς και σημαντικούς λόγους να συνεχίσετε την θαυμάσια άσκηση που κάνετε με ένα μηχάνημα όπως είναι το ελλειπτικό. Το βασικότερο ερώτημα που πάντοτε απασχολεί κάποιον που έχει στο μυαλό του να χρησιμοποιήσει το εξαντλητικό αλλά ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενο ελλειπτικό μηχάνημα είναι η υψηλή κατανάλωση θερμίδων. Πράγματι η θερμιδική καύση είναι ένα από τα πολύ δυνατά στοιχεία που μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει εντάσσοντας λίγα λεπτά ελλειπτικού στην προπόνησή του. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα ποια είναι τα θετικά χαρακτηριστικά που θα προσφέρει σε εσάς η χρήση ενός τέτοιου μηχανήματος.

 

1.      Αύξηση της αντοχής και της αερόβιας ικανότητας

Η αεροβική άσκηση γνωστή και ως cardio, αποτελεί το κλειδί σε μια σωστά ισορροπημένη προπόνηση. Όταν εκτελείτε αερόβια άσκηση, οδηγείτε την λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων να αυξάνεται, για να μπορούν να προμηθεύσουν στους μύες σας παραπάνω οξυγόνο και αίμα. Το ελλειπτικό μηχάνημα που συγκαταλέγεται στα καλύτερα μηχανήματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να επιτύχετε αερόβια άσκηση, είναι ικανό να δυναμώσει τόσο τόσο την καρδιά και τους πνεύμονες όσο και τους μύες σας. Ως αποτέλεσμα αυτού, η αντοχή σας με τη σειρά της θα αυξηθεί μέρα με την μέρα με την χρήση του μηχανήματος. Πολλοί προτιμάνε μια υψηλής έντονης προπόνηση χωρίς διάλειμμα, πάνω στο ελλειπτικό και άλλοι μια πιο σταθερού τύπου προπόνηση. Μην ανησυχείτε, και τα 2 επιφέρουν αποτελέσματα, ανάλογα τον στόχο σας.

 

2.      Καύση μεγάλου αριθμού θερμίδων

Αν ψάχνετε την σωτήρια λύση που θα σας κάνει να σπάσετε το «φράγμα» των θερμίδων που μπορείτε να κάψετε, δεν έχετε από το να καταπιαστείτε αμέσως με ένα ελλειπτικό. Ανάλογα με το βάρος σας, το ελλειπτικό μηχάνημα σας υπόσχεται να κάψετε τουλάχιστον 270 με 400 θερμίδες μέσα σε 30 λεπτά! Σίγουρα το να καίτε περισσότερες θερμίδες από αυτές που καταναλώνετε είναι ένας τρόπος για να χάσετε εύκολα το περιττό σας βάρος. Εάν θέλετε να αυξήσετε την καύση των θερμίδων που θα κάψετε, δοκιμάστε την έντονη άσκηση με το ελλειπτικό και τα αποτελέσματα θα φανούν τόσο στο βάρος όσο και στο πώς θα αισθάνεστε.

 

3.      Προπόνηση τόσο για το άνω όσο και για το κάτω σώμα

Χάρη στις λαβές που διαθέτει, ένα ελλειπτικό μηχάνημα μπορεί να προσφέρει στον ασκούμενο γυμναστική τόσο του άνω όσο και του κάτω σώματος. Το κλειδί για την μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων και στα δύο μέρη του σώματος, είναι η ομοιόμορφη κατανομή του βάρους και της αντίστασής σας. Με άλλα λόγια κουνήστε τα χέρια σας με τον ίδιο ρυθμό που κουνάτε και τα πόδια σας.