Η αγορά διαδρόμου τρεξίματος για το σπίτι είναι μία σημαντική επένδυση καθώς η άσκηση στο διάδρομο μπορεί να φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα τόσο στον οργανισμό μας όσο και στη διάθεσή μας.

Ωστόσο, η απάντηση στο ερώτημα «τι διάδρομο γυμναστικής να αγοράσω» είναι περίπλοκη καθώς ένας λειτουργικός και με αντοχή διάδρομος αποτελεί συνδυασμό πολλών παραγόντων. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης διαδρόμου για αγορά, υπάρχουν ορισμένα χαρακτηριστικά  που χρήζουν προσοχής. Φυσικά, ο διάδρομος τρεξίματος θα πρέπει να είναι οικιακής χρήσης καθώς θα χρησιμοποιείται από λιγότερα άτομα συγκριτικά με έναν επαγγελματικό που θα συναντούσαμε σε ένα γυμναστήριο.

Δάπεδο & Ιμάντας

Το δάπεδο του διαδρόμου καθώς και ο ιμάντας είναι δύο από τα πιο ευαίσθητα σημεία του οργάνου γυμναστικής, αφού αυτά παρουσιάζουν πιο γρήγορη φθορά ανάλογα φυσικά με τη χρήση του. Επίσης, μεγάλης σημασίας για την αγορά ενός διαδρόμου είναι το πόσο αντικραδασμικός είναι διότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η υγεία των αρθρώσεων αλλά και της μέσης.

Μοτέρ

Απαραίτητο είναι πριν την αγορά ενός διαδρόμου να ελεγχθεί και η ιπποδύναμη του. Η ιπποδύναμη που αναζητά κάθε άτομο στον διάδρομο γυμναστικής εξαρτάται άμεσα από το βάρος του καθώς πρόκειται για μία αναλογική σχέση. Πιο συγκεκριμένα, όσο πιο βαρύ είναι ένα άτομο, τόσο μεγαλύτερη ιπποδύναμη χρειάζεται ο διάδρομος που θα επιλέξει. Η ιπποδύναμη πάνω από 2 χαρακτηρίζεται ως μία καλή και ασφαλής επιλογή για ένα άτομο κανονικού βάρους, εξασφαλίζοντας την άρτια λειτουργία του διαδρόμου.

Κονσόλα Ελέγχου

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, είναι πολύ σημαντικό ο αθλούμενος να γνωρίζει βασικές μετρήσεις όπως οι παλμοί του, η ταχύτητα, οι θερμίδες αλλά και η απόσταση. Φυσικά, για τις σωστές μετρήσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η σωστή ρύθμιση και εισαγωγή στοιχείων του αθλούμενου όπως βάρος, ύψος, φύλο και ηλικία. Ωστόσο, εκτός από τις κλασικές οθόνες με κουμπιά, πλέον υπάρχουν και οθόνες WiFi που κάνουν την άσκηση, μία ευχάριστη εμπειρία.

Εγγύηση

Καθώς ο διάδρομος γυμναστικής είναι ένα σύνθετο ηλεκτρονικό μηχάνημα, με το πέρασμα των χρόνων σίγουρα υπάρχουν φθορές. Είναι αρκετά σημαντικό, πριν την αγορά του διαδρόμου γυμναστικής, να είναι κανείς βέβαιος πως η αγορά περιλαμβάνει εγγύηση χρόνων. Μεγάλη προσοχή απαιτεί το τι περιλαμβάνει η εγγύηση καθώς δεν θα πρέπει να λείπει από αυτή η αντικατάσταση μοτέρ και σκελετού.

Ως ένα από τα δημοφιλέστερα όργανα γυμναστικής, ο διάδρομος τρεξίματος γυμνάζει όλα τα μέρη του σώματος εστιάζοντας στα πόδια. Η αγορά ενός συγκεκριμένου διαδρόμου γυμναστικής αποτελεί φυσικά συνδυασμό παραγόντων, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.