Ένας καλός μασέρ ή ένας φυσικοθεραπευτής που ξέρει καλά τη δουλειά του, γνωρίζουν εξίσου, ότι για να επιτευχθεί σωστά μια θεραπεία, ακόμα και το πιο απλό και χαλαρωτικό μασάζ, σημαντικό ρόλο παίζει το κρεβάτι μασάζ. Και αυτό διότι ένα κακών προδιαγραφών κρεβάτι μασάζ μπορεί να ταξινομήσει λάθος την πίεση του σώματος δημιουργώντας προβλήματα και οδηγώντας σε μια όχι και τόσο ευχάριστη θεραπεία.

Πράγματι η επιλογή ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κρεβατιού μασάζ είναι για τον ενδιαφερόμενο μια μεγάλη πρόκληση που μπορεί να προκαλέσει… πονοκέφαλο, αφού έχει να βάλει κατά νου μια σειρά από ανάγκες και προδιαγραφές που πρέπει να καλύπτονται, έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε άπειρες επιλογές την καταλληλότερη. Οι θεραπευτές συχνά ανησυχούν μήπως σπαταλήσουν τα λεφτά τους επενδύοντας σε ένα λάθος κρεβάτι.

Ας δούμε τώρα μερικούς από τους παράγοντες κλειδιά που πρέπει να έχετε υπόψιν κατά την επιλογή του κατάλληλου κρεβατιού μασάζ.


Οι θεραπείες που προσφέρετε 

Κάποιες θεραπείες πραγματοποιούνται καλύτερα με ένα στενότερου τύπου κρεβάτι μασάζ, ειδικά όταν η πίεση που πρέπει να ασκήσετε είναι μεγάλη. Αυτό μπορεί να συμβαίνει σε περιπτώσεις δυνατού μασάζ ή αθλητικού τύπου θεραπειών. Έτσι για παράδειγμα με ένα στενότερο κρεβάτι, η πρόσβαση στην οσφυϊκή περιοχή του πελάτη είναι ευκολότερη επιφέροντας θεμιτά αποτελέσματα.


Η άνεση των πελατών σας 

Σκεφτείτε τους πελάτες σας, και αναρωτηθείτε για την άνεση τους. Σίγουρα ένα ευρύτερων διαστάσεων κρεβάτι μασάζ θα αποτελούσε για εκείνους μια καλύτερη επιλογή σε επίπεδο άνεσης. Πάντα όμως πρέπει να σκέφτεστε και την σωστή ισορροπία μεταξύ της άνεσης αλλά και της δικής σας σωστής απόδοσης στην δουλειά σας, δηλαδή στην εύκολη εκτέλεση της θεραπείας. 


Πάχος και σύνθεση αφρού

Η ιδανική πυκνότητα και το βάθος του αφρού για ένα κρεβάτι μασάζ, εξαρτάται από τον τύπο των θεραπειών που θέλετε να πραγματοποιήσετε. Ο βασικός κανόνας που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι όταν πιέζετε το χέρι σας στον αφρό, δεν πρέπει ποτέ να αισθανθείτε την ξύλινη βάση. Οι αθλητικές και θεραπευτικές θεραπείες είναι καλύτερες σε σταθερή επιφάνεια έτσι ώστε η δύναμη που ασκούμε δεν διαλύεται μέσω της μαλακής βάσης. Επομένως ο αφρός πρέπει να έχει την ιδιότητα να έχει αρκετή ακαμψία για να αντισταθεί σε αυτή την πίεση. Αν χρειάζεστε άνεση για τους πελάτες σας επιλέξτε ένα πιο απαλό μείγμα αφρού και μεγαλύτερο βάθος. Ένας συνδυασμός διαφορετικών αφρών σε διαφορετικά επίπεδα στρωμάτων προσφέροντας μια καλή αντίθεση των μαλακών και των υποστηρικτικών ιδιοτήτων είναι η καλύτερη επιλογή. Μάλιστα, τα ξύλινα κρεβάτια μασάζ με αφρό μνήμης συνδυάζουν αυτή την ιδιότητα, αφού αποτελούνται από δύο επίπεδα στρωμάτων. Το πρώτο στρώμα στηρίζει σωστά το σώμα δημιουργώντας ταυτόχρονα αίσθημα άνεσης, ενώ το δεύτερο στρώμα μεγαλύτερου πάχους από το ανώτερο, χαρίζει την ανθεκτικότητα και την υποστήριξη που χρειάζεται.